Verhalen van de wijk, mijne Seefhoek.

Ziet! Tatiana loopt door mijne Seefhoek op TV. Meer zelfs, ze start in mijn voortuin: op ’t Schoolplak. Het plein dat op papier niet eens echt bestaat. Tourist Lemc, daarentegen, die bestaat wel echt. En ik ben daar blij om. Heel blij.

Onbekend is onbemind, en daar willen we Vlaanderen Vakantieland-gewijs iets aan doen: leer de Seefhoek kennen van Tourist Lemc!

Posted by Café Corsari on maandag 4 mei 2015

(Als de video moeilijk doet: alhier een rechtstreeks linkske naar de FB pagina van Café Corsari)

Mijn kinders groeien op in dieje Seefhoek. In die multiculturele school, in die straten en op die pleinen. Omringd door armoede, onverstaanbare talen en vreemde culturen. En terwijl misschien heel wat mensen zich afvragen of dat wel een goed idee is, of die kinders dan niets tekortkomen, of ik ze dan geen kansen ontneem, besluipt mij zelden die twijfel. De vrienden van mijn kinderen heten Meryem, Koutar, Roos, Younes, Abdul Malik, Kwint, Max, Insaf, Mira. Ze maken geen onderscheid en vellen geen oordeel. Dat is wat ze hier leren.

Tourist Lemc groeide ook hier op. Erkent de problemen en de zwaktes, maar is vooral ook trots op de sterktes van de Seefhoek. Zoals het hoort. Ge merkt, ik ben fan. Zowel van hem als van de wijk.

Soundtrack: Verhalen van de wijk – Tourist Lemc

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *