Het bolletje spreekt voor zich.

Beste jobstudent,

Je hebt het goed gezien: op onze afdeling is slechts één zittoilet voor mannen. Het systeem is vrij simpel: als het bolletje van het slot op de deur rood gekleurd is, dan probeert er iemand kaka te doen. Vandaag was ik dat. Je hoeft dan niet te kloppen. Het bolletje spreekt voor zich. Als het toilet bezet is, dan kom je gewoon een kwartier later terug. Dàt is de regel die al jaar en dag probleemloos toegepast wordt op deze werkvloer.

Maar niet jij. Nee, jij vindt het nodig om vanaf de eerste dag die ene ongeschreven regel aan de laars te lappen. Beetje voor de deur staan wachten en al. Beetje staan aandringen. Beetje staan kloppen. Nooit gehoord van op’t gemak?

Laat mij duidelijk zijn, knul: luid staan kuchen wordt niet gewaardeerd. Zenuwachtig fluiten ook niet. Schuifelen evenmin. Met de vingers op de kleingeldbroekzak trommelen helpt ook niet. En een tweede keer kloppen is absurd. Als degene die “bezet” riep, nog niet buitengekomen is, zit die nog steeds op de pot. Zelfs na tien minuten. En o! Kijk nu toch! Dat bolletje is nog altijd rood.

Vanmiddag heb ik geen kaka kunnen doen. Het kwam niet. Wie zijn schuld is dat? Die van jou, jobstudent. Die van jou. Ik hoop van harte dat er een gigantisch remspoor in uw onderbroek staat. En dat de paasvakantie snel voorbij is.

misnoegde groet,
spekvriend

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *