Toon mij uw rommel en ik zeg u wie u bent.

Nooit eerder stond ik er bij stil, maar over een rommelmarkt waait een exhibitionistisch windje. Op social media kunt ge uw imago nog enigszins bijsturen, maar een rommelmarktkraam is de bolle spiegel van de ziel. Intieme details op een behangtafel in de zon. Op de rommelmarkt staan, is iets voor durvers. Want ge kijkt altijd eerst naar de kraam en daarna naar de verkoper.

Er zijn mensen die Hi8-bandjes verkopen met opschrift: ‘Personeelsfeest 1995’ of ‘Plechtige communie Diederik’. Ge hebt de muziekliefhebber met platen vol jazz, soul, funk en exotica. Daarnaast de muziekliefhebber met DJ-naam ‘Wipperke’ die elke Vlaamse schlager op 45 toeren heeft. De kraam met zelfgemaakte armbandjes van ‘Best friens forever’ en ‘Hello Ketty’. De man die elk boek in een plastiekske inpakt. De mevrouw die haar luipaardmotiefkes kwijt wilt. Ge hebt de kraam vol gebruikte gsm-laders – een verzamelaar wellicht. De dame die prachtige spullen uit haar boot verkoopt, een dieptemeter en een boordtelefoon zoals ze die nu niet meer maken (*pinkt een traantje weg*). En 80 Viewmasterkaartjes met vakantiefoto’s van een reis naar De Hoge Venen. Er ligt zoveel te grabbel.

En soms wordt het pijnlijk. Een doos met boeken: ‘Hoe word je gelukkig’, ‘Depressie is geen ziekte’, ‘De zin van het leven’, ‘Breek uit jezelf’ en ‘101 moppen voor jong en oud’. Op een rommelmarkt worden hoofdstukken afgesloten. Wat ge verkoopt, is waar ge van af wilt.

Zondag was het rommelmarkt in’t park en ik heb ‘He lekker beest’ op 45-toerenplaat gekocht bij het Wipperke. Topdag.

1 gedachte over “Toon mij uw rommel en ik zeg u wie u bent.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *