Krtek voor de vrienden

Een tijdje geleden kreeg ik een dvd met zeven filmpjes van ‘De Krekel’ te pakken. De kinders zijn er zot van. Vooral van “het filmpje met de spin” en “het filmpje met de lieveheersbeestjes”. En nu hoor ik u denken: wie de fok is ‘De Krekel’?

De Krekel werd getekend door Zdeněk Miler. Kent ge hem? Ongetwijfeld wel, als ge vroeger naar Prikballon keek tenminste. Ik zal u helpen: Zdeněk Miler is de tekenaar van Molletje. Of Krtek voor de vrienden. Ik was het beest al een jaar of 25 vergeten.

Vorig weekend ging ik efkens naar ’t Stad en zie waar mijn dochter ineens mee kwam aandraven in de boekenwinkel:
molletje-auto

Jajaja. Jeugdsentiment en al. Molletje leeft jom.
Het boek is even fantastisch als het filmpke. Een aanrader.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *